Trends

10 dingen om rekening mee te houden bij een nieuwe website.

Geplaatst door

Eindelijk is het zo ver, je gaat een eigen bedrijf starten en daar hoort natuurlijk een website bij, of je huidige website kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Op internet zijn er tal van mogelijkheden voor het zelf bouwen of laten bouwen van een website. Maar waar hou je rekening mee en wat zijn belangrijke dingen waar je op moet op moet letten? Wij hebben de tien belangrijkste zaken voor een nieuwe website voor je op een rijtje gezet.


1. Een duidelijke en beschikbare domeinnaam

Het is misschien beginnen met een open deur intrappen, maar een duidelijke en beschikbare domeinnaam is enorm belangrijk. Klanten moeten je website eenvoudig kunnen vinden, en niet door een spelfout op de website van de concurrent uitkomen. Check voordat je aan de website begint altijd of de gewenste domeinnaam nog vrij is. Toch een spelfout gevoelige bedrijfsnaam of domeinnaam? Koop dan ook de versie met de spelfout en redirect deze naar de juiste website. Zo voorkom je dat je klanten kwijtraakt.

2. Het budget en je eisen / Prijs kwaliteit

Een website laten bouwen kan voor elk gewenst budget. Je kunt ervoor kiezen je website zelf te bouwen, naar je buurjongen te stappen voor een paar tientjes of naar een professioneel internetbureau te gaan. Stel voordat je aan de website wilt beginnen een lijst samen met daarop je eisen. Wil je een ontwerp, moet er een cms gekoppeld worden aan de website en vul je de content zelf zijn vragen waar je vooraf over na kunt denken. De buurjongen kan misschien snel een eenvoudige website bouwen, maar zal dit de meest betrouwbare website opleveren? Denk dus goed na over welke prijs je wil betalen voor een website en de kwaliteit die hier vaak mee gekoppeld gaat. 

3. Het ontwerp

Het ontwerp van de website is in feite de eerste onuitwisbare indruk die je achterlaat op een klant. Je zou het ontwerp kunnen omschrijven als je online visitekaartje. Het is dus belangrijk dat een ontwerp er aantrekkelijk en verzorgt uitziet voor jou doelgroep. Onderzoek wat voor jou doelgroep een aantrekkelijke website is, en laat een professional voor jou een website ontwerpen. 

4. Usability

Je zit bomvol ideeën over het uiterlijk van de website. Naast het uiterlijk is ook de usability van de website belangrijk. Bedenk vooraf het doel van je website. Een doel kan bijvoorbeeld het invullen van een contactformulier, het kijken van een video, of een telefoontje zijn. Verstop deze zaken niet achter 10 kliks en leid de klant naar het doel van je website. Wanneer klanten te vaak moeten klikken, of belangrijke informatie niet kunnen vinden op de website, zullen ze (waarschijnlijk) afhaken.

5. Responsive

Een groot aantal mensen zal je website gaan bekijken op zijn of haar mobiele telefoon of tablet. Het is daarom belangrijk dat de website responsive is. Ook Google legt steeds meer focus op responsive websites en geeft deze websites voorrang in de zoekresultaten. Ben je benieuwd vanaf welk device klanten jou website bekijken? Zorg dan dat je Google analytics installeert. Beerntea loopt mee met deze ontwikkelingen, en zorgt ervoor dat elke website standaard responsive wordt opgeleverd.

6. Het CMS

Voor de technische implementatie van de website is een CMS, ook wel content management system, nodig. Met een CMS kan de website worden beheerd en gevuld. De mogelijkheden voor een CMS zijn eindeloos. De meest bekende gratis soorten zijn Wordpress, Drupal en Joomla. Naast deze bekende programma’s, kun je ook kiezen voor het eigen CMS van een internetburea. 

7. SEO

Nu je een goed functionerende website hebt, zou het zonde zijn wanneer deze onvindbaar is. Daarvoor gebruik je SEO, ook wel search engine optimalisation, genoemd. Met een goede SEO scoort je website hoog in Google, wat een hoop nieuwe klanten kan opleveren. Naast webdesign en het bouwen van websites, kun je bij Beerntea ook terecht voor een uitgebreide SEO implementatie.

8. Actuele content

Niks is irritanter dan een website waarop je enkel verouderde informatie kunt vinden. Hou je website dus altijd actueel door bijvoorbeeld nieuwberichten, een blog en een actuele portfolio met projecten te plaatsen. Dit is niet alleen belangrijk voor je klanten, maar ook nog eens nuttig voor je ranking in Google.

9. Analytics

Door het gebruik van Google Analytics kun je veel leren over je website. Welke doelgroep bezoekt de website, welk device gebruiken ze, hoelang wordt de website bezocht en welke pagina’s zijn populair zijn maar een aantal van de talloze zaken die analytics inzichtelijk kunnen maken.

10. Browsertesting

Browsertesting, het leed dat browsers heet. Heb je net je website klaar in Google Chrome. Ziet de pagina er compleet anders uit in Internet Explorer. Test je website altijd goed in verschillende browsers zoals Google Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer. Vergeet daarnaast ook niet op verschillende devices te testen. Zo kan een website er op een Android device anders uitzien dan op IOS. Een handige tool om eenvoudig verschillende browsers en apparaten op te testen is bijvoorbeeld www.browserstack.com.


Vragen?

Heb je nog vragen over een nieuwe website of wil je graag eens nadenken hoe jou website het beste gebouwd kan worden? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee over een goede domeinnaam, ontwerp of CMS en zorgen ervoor dat je website door SEO, responsive, actuele content en analytics hoog gaat scoren in Google. 

Lees ook...