De uitdaging

Hardwell wilde de beleving van zijn optredens tijdens shows en festivals meer naar voren laten komen, en laten zien dat hij meer is dan een DJ die plaatjes draait. Laten zien wat er komt kijken bij zijn eigen producties, de route die hij heeft afgelegd om te komen waar hij is en het euforische gevoel dat mensen ervaren bij zijn shows terug laten komen in de website. Van oudsher hebben DJ’s veel tekst op de website, zoals bijvoorbeeld biografie, discografie en tour schema’s, wat niet aantrekkelijk is voor de bezoeker, die op zoek is naar het gevoel dat ze kregen toen ze Hardwell zagen optreden. 

Daarnaast moest de website makkelijk te onderhouden zijn door hem en zijn team, en moesten artikelen en andere content makkelijk vindbaar en deelbaar gemaakt worden. Social Media speelt een grote rol voor de hedendaagse artiest; zowel voor het makkelijk up to date houden van de website, als voor het contant houden van de achterban en bereikbaar zijn voor hen. De website moet, ondanks de enorme hoeveel informatie die er te vinden is, ook makkelijk zijn in gebruik voor gebruikers uit de hele wereld.

Djhardwell.com

Beleving stond voorop bij djhardwell.com. Ons doel was om een deel van de ervaring van een live optreden naar de website te halen. Dat betekent dus interactiever en visueler omgaan met je content en zorgen voor interactie tussen de fans en Hardwell.

Ga naar djhardwell.com

Tourdates

Tourschema's zijn vaak erg saai en niet handig in het gebruik. Als fan wil je makkelijk zien wanneer je favoriete artiest in de buurt is. Met dit uitgangspunt hebben we de interactieve wereldkaart ontwikkeld. Zo zie je in een oogopslag waar en wanneer de komende optredens zijn. Ook kunnen fans direct tickets kopen of aangeven dat ze er bij zijn. Hun vrienden worden dan automatisch op de hoogte gesteld van het event.

Discografie

De discografie bestaat uit een muur van album covers die per jaar zijn gegroepeerd. Je kunt makkelijk tussen de releases navigeren met de pijltjestoetsen of een release meteen afspelen. En muziek die je luistert blijft spelen terwijl je door de website navigeert. Door de slimme ge\u00efntegreerde muziekspeler kunnen tracks uit allerlei bronnen en pagina's afgespeeld worden. Als een ander nummer wordt ingestart, stopt het vorige nummer automatisch.

Biografie

De biografie is waarschijnlijk de meest besproken feature van de website. We hebben het verhaal achter Hardwell vertaald naar een interactieve tijdlijn met foto's uit zijn jeugd, weetjes en video's van hoogtepunten in zijn carrière.

Homepage

Op de homepage staan actualiteiten, worden nieuwe releases uitgelicht en kunnen geautomatiseerd call-to-actions geplaatst worden voor bepaalde doelgroepen of regio's. Op deze manier kunnen we bepaalde doelgroepen actief aanspreken over nieuwe tourdata in hun regio of activeren voor acties.

38.000

bezoekers op de eerste dag na lancering

400.000

mensen bezoeken maandelijks djhardwell.com

10.000

fans tunen wekelijks in op live.djhardwel.com

60.000

geregistreerde leden op de Hardwell community

De intensieve samenwerking, het snelle schakelen en de korte lijnen maken Beer n tea tot een waanzinnige partij die perfect bij onze manier van werken past.

Now featuring an interactive biography including personal family photographs, the chronological timeline maps out Hardwell's voyage from humble beginnings in his Dutch motherland, over to meteoric superstar, executing sets to packed-out dancefloors worldwide.

As well as hosting clearly cohesive social media channels, allowing almost nine million fans (and growing) to tap into his substantially consistent output, additional key features also include an integrated media player for ease of listening when browsing, along with a single-page discography overview.

Rightfully claiming his title as the most socially engaging DJ in electronic music, an interactive world map also provides a comprehensive summary of his approaching live dates, allowing fans to track, stay informed and even purchase tickets in light of his spectacular I AM HARDWELL concept tour, amongst others.

Kunnen we met je mee denken?

Kunnen we met je meedenken over de beste software oplossing? Kom langs voor een kop koffie en een goed gesprek.
Stuur een bericht of bel ons op 076 204 30 31.

Neem contact op